ادبیات نظری تحقیق چربی ها و روغن ها در تغذیه طیور، روغن سویا، روغن آفتابگردان، روغن ماهی، سیستم ایمنی طیور
دسته بندی | علوم انسانی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 90 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 31 |
توضیحات :
ادبیات نظری تحقیق چربی ها و روغن ها در تغذیه طیور، روغن سویا، روغن آفتابگردان، روغن ماهی، سیستم ایمنی طیور در 31 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش
خلاصه ای از کار:
- مقدمه
چربیها و روغنها از دیر باز بعنوان یک ماده غذایی ارزشمند در تغذیه انسان ایفای نقش نمودهاند ، چربی یک منبع مهم تامین انرژی در بدن انسان است و در سلامت و بقای حیات نقش اساسی دارد. چربیها بعنوان یک ماده اصلی در غشای سلولی حضور دارند و ورود و خروج مواد به سلول را تنظیم می کنند (ترکی و همکاران، 1382).
در اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی، چربیها به مجموعه مواد غذایی قابل استفاده در صنعت خوراک دام افزوده شدند. تحقیقات اولیه نشان داد که چربیهای افزوده شده به خوراک گونههای مختلف حیوانات، بخوبی توسط آنها مورد استفاده واقع
.....................
- چربیها و روغنها
چربیها و روغنها از دیر باز بعنوان یک ماده غذایی ارزشمند در تغذیه انسان ایفای نقش نموده اند ، چربی یک منبع مهم تامین انرژی در بدن انسان است و در سلامت و بقای حیات نقش اساسی دارد. چربیها بعنوان یک ماده اصلی در غشای سلولی حضور دارند و ورود و خروج مواد به سلول را تنظیم می کنند ، همچنین از آنجاییکه بدن انسان از ساخت برخی اسیدهای چرب ضروری ناتوان است چربیها تامین آنها را به عهده دارند(نعمتی و همکاران، 1384).
...................
- روغن های خوراکی
روغنهای خوراکی را معمولاً از چربیهای نباتی یا حیوانی به دست میآورند. چربیهای نباتی در دمای اتاق مایعند. این نوع روغنها را اغلب از گیاهان، مغز میوه، دانه گیاه و... تهیه میکنند. البته اغلب چربیهای حیوانی در دمای اتاق به حالت جامدند و بنابراین نمیتوان آنها را جزو روغن به حساب آورد. اما برخی جانوران از جمله ماهی، وال و برخی از حیواناتی که در آب و هوای سرد زندگی میکنند، چربی بدنشان به حالت روغن مایع میباشد. معمولاً از روغن برای سرخ کردن و پختن غذا استفاده میشود. گاهی به منظور نگهداری از مواد غذایی هم به آنها روغن میزنند.
.............................
- روغن سویا
اغلب از دانههای زردرنگ سویا تهیه میشود، به این صورت که با له کردن و تحت فشار قرار دادن دانههای سویا، روغن دانهها را استخراج میکنند. این روغن رنگ زرد متمایل به قرمز داشته و بویی شبیه بوی لوبیا دارد. روغن سویا در دمای معمولی مایع بوده و در دماهای بالاتر منجمد میشود. اغلب برای استخراج روغن سویا از حلال شیمیایی به نام هگزان استفاده میشود که پس از استخراج کمی از آن در روغن باقی میماند. روغن سویا.
........................
- روغن آفتابگردان
هنگامیکه از گیاه آفتاب گردان سخن به میان می آید معمولا تخم آفتاب گردان در ذهن تداعی می شود زیرا که همه ما با تخم آن آشنایی دریم چه که بمصرف تغذیه پرندگان می رسد و یا خود از آن استفاده می کنیم ولی تمام قسمت های این گیاه آفتاب پرست از ریشه و ساقه و شاخه و گل آن گرفته تا مغز ساقه آن درای خواص بسیاری است . آفتاب گردان گیاهی است یکساله و تا حدود سه متر رشد می کند . گل آندرشت و زیبا و بقطر
.................
- روغن ماهی
نظر به اینکه در کشور ما روغنهای دارای امگا‐ ٣ به میزان خیلی کمتر و روغنهای اشباع با ترانس بالا (بویژه روغن هیدروژنه جامد گیاهی) که سلامت بدن را به مخاطره می اندازند به میزان خیلی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند، استفاده از مکمل روغن ماهی یا منابع دارای اسیدهای چرب امگا‐ ٣ در جیره به منظور غنی سازی و به عبارت دیگر انتقال این اسیدهای چرب به گوشت مصرفی انسان و کاهش میزان
...................
- چربیها:
به علت دارا بودن انرژی زیاد و خاصیت ذخیره مهمترین منبع تولید انرژی برای نبات و حیوان هستند ولی اگر بیش از حد وارد بدن شوند به صورت چربی در نقاط مختلف بدن ذخیره می شوند . محلهای ذخیره چربی بیشتر در زیر جلد اطراف کلیه ها و روده و به مقدار کم درون ماهیچه ها ذخیره می شود. اسیدهای چرب به دو دسته تقسیم می شوند :
...................
هضم چربیها:
در حیوانات تک معده روده باریک تنها مکان هضم چربیهاست . اما در نشخوار کنندگان تری گلیسریدهای موجود درغذا درشکمبه توسط لیپاز باکتریها هیدرولیز می شونداین اسیدها توسط باکتریها هیدروژنه شده اول به اسید چرب بایک اتصال دو گانه و بالاخره
.............
جذب چربیها:
حاصل نهایی هضم چربی در روده باریک به شکل میسل های مخلوط بوده که نحوه دقیق جذب آنها مشخص نیست چنین پیشنهاد شده که میسل ها از طریق جذب غیرفعال ویا احتمالاً بلع سلولی به شکل اولیه جذب می شوند اما اسیدهای با زنجیرکوتاه ومتوسط
...............
ناهنجارهای قلبی عروقی و متابولیک در طیور و نقش چربی جیره
امروزه جوجه های گوشتی مدرن و بوقلمون ها به دلیل پیشرفت های صورت گرفته در سلکسیون ژنتیکی، مدیریت و تغذیه از نرخ رشد سریع و ضریب تبدیل بهینه ای برخوردار می باشند. چنین ویژگی هایی منجر به افزایش کار تحمیل شده به سیستم قلبی عروقی پرندگان اصلاح شده می شود که همین امر پرندگان را در معرض ناهنجاری های متابولیکی همچون نارسایی بطنی، سندرم آسیت، بی نظمی قلبی، ناهنجاری های قلبی ریوی و سندرم مرگ ناگهانی قرار می دهد. ناهنجاری های متابولیکی و قلبی –عروقی پرندگان به تفصیل توسط محققان مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
..............
چربی ها و اسیدهای چرب در جیره های جوجه های گوشتی امروزی:
چربی موجود در جیره ها سهم زیادی از انرژی مورد نیاز جوجه های گوشتی سریع الرشد را تامین می نمایند. تمایل برای فرمولاسیون جیره هایی با انرژی بالا در جوجه های مزبور باعث شده که سهم چربی هادر جیره ها به بیش از 6 درصد افزایش یابد. چربی جیره ها همچنین
.....................
چربی ها به عنوان منابع ضروری
اسید لینولئیک و آلفا لینولنیک به عنوان اسیدهای چرب ضروری شناخته شده اند که پیش ساز اسیدهای چرب بلند زنجیر زیست فعال می باشند. ساخت آندوژنوسی (داخلی) اسید آراشیدونیک و ایکوزاپنتاتنوئیک اسیداز اسید لینولئیک و آلفالینولنیک اسید از طریق عمل تطویل سازی
.................
اسیدهای چرب ضروری به عنوان پیش ساز ایکوزانوئیدها:
پیوندهای استری اسید آراشیدونیک در فسفولیپیدهای غشای سلولی می تواند بوسیله فسفولیپاز A2 موبایلیزه شده و منجر به تولید اسید آراشیدونیک آزاد شود که این اسید میتواند به عنوان سوبسترای سیکلواکسیژناز و لیپواکسیژناز قرارگرفته و منجر به تولید پروستاگلندین، ترومباکسان ، لکوترین ها، هیدروکسی ایکوزا تترا انوئیک اسید شود.(44).
................
لیپیدهای جیره: تاثیر بر روی پیش سازهای ایکوزانوئیدی بافت
پرندگان حیوانات نک معده ای هستند، در نتیجه چربی ها به همان شکلی که مصرف می شوند، جذب و در بافت ها رسوب می نمایند. در نتیجه ترکیب
...................
چربی موجود در جیره مادری و متابولیسم اسید های چرب در جوجه ها:
در گونه های تخمگذار جنین به مواد مغذی ذخیره شده در تخم مرغ وابسته می باشد به گونه ای که این مواد در حمایت از رشد جنین و حرکت به سوی یک تفریخ سالم نقش دارند. زمانی که تخم مرغ بارور انکوبه می شود ، زرده غنی از چربی، تنها منبع قابل دسترس از اسید های چرب برای توسعه جنین می باشد. در طول 21 روز انکوباسیون، بیش از 80 درصد از اسید چرب موجود در زرده جذب و در راستای تامین انرژی و سنتز غشای سلولی به کار برده می شود. در نتیجه اسیدهای چرب قابل دسترس از منبع زرده تخم مرغ بر روی ترکیب اسید های چرب غشای سلولی بافت جوجه در طول نمو و رشد آن موثر خواهد بود.
ویژگی های چربی مورد استفاده در جیره دام و طیور
از چربیهای غیر قابل استفاده در تغذیه انسان می توان بعنوان منبع انرژی برای تغذیه دام و طیور استفاده نمود . معمولا هر گرم چربی خالص 3/9 کیلو کالری انرژی تولید می کند و در مقایسه با سایر مواد انرژی زا چربیهای قابل هضم 35/2 برابر بیشتر از کربو هیدراتها و پروتئین های قابل هضم انرژی تولید می کند . این گونه مواد قابلیت هضم را بالا برده و اشتهای حیوان را زیاد می کند .
...............
چربیهای مورد استفاده در تغذیه دام و طیور از دو منشا به دست می آیند :
1- منشا حیوانی : عبارتست از چربی که از لاشه حیوانات در کشتارگاهها پس از فرایند صنعتی به صور مختلف مورد مصرف قرار می گیرد .
.............
منابع چربی
چربی ها به عنوان منابع پر انرژی در جیره استفاده می شوند. پتانسیل تولید انرژی چربی ها توسط درجه اشباع و طول زنجیره آنها تعیین می شو د. موقعیت اسید چرب در مولکول گلیسرول و نسبت اسیدهای چرب آزاد، سطح انرژی آن را تحت
................
مروری بر سیستم ایمنی در طیور
سیستم ایمنی طیور و انواع آن
ایمنی شامل دو نوع است 1- ایمنی غیر اختصاصی 2- ایمنی اختصاصی
ایمنی غیر اختصاصی : این نوع ایمنی شامل مکانیسم های ارثی بوده که باعث مقاومت در طیور می شود ولی در بیشتر مواقع به لحاظ عدم برنامه های بهداشتی
................
افزایش پاسخهای ایمنی در جوجه های گوشتی
در حال حاضر، هدف از پرورش طیور تجارتی، رسیدن به بالاترین وزن نهایی و حداکثر تولید تخم مرغ به ازای هر واحد مصرف خوراک می باشد. بهر حال بین صفات تولیدی و پاسخهای سیستم ایمنی و صفات مربوط به مقاومت به بیماریها همبستگی منفی وجود
..................
ارتباط بین تغذیه و سیستم ایمنی طیور
امروزه عوامل استرس زا و همچنین استرس ،بخش مهمی در صنعت طیور محسوب می شوند مدیریت این عوامل در جهت به حداقل رساندن پاسخ طیور به آنها از اهداف بسیار مهم مدیران کارآمد مزارع می باشد . در واقع استرس به پرنده اجازه نخواهد داد تا تمامی تواناییهای بالقوه خود را در رشد ،ضریب تبدیل غذایی و تولید تخم مرغ بروز دهند.
...............
بهبود تغذیه راهی جهت افزایش ایمنی در طیور
انرژی :
عدم تعادل در میزان انرژی موجود در جیره غذایی میزان ایمنی طیور را تحت تاثیر قرار می دهد . دریافت انرژی فعالیت سلولهای ایمنی و هورمونهای اصلی مانند تیروکسین ، کورتیکواستروئیدها ، هورمون رشد و .. را تنظیم کرده که مستقیما روی ایمنی طیور تاثیر گذار است. میزان چربی جیره نیز با توجه به نقش آن در ساختار غشای سلولی و سنتز پروستاگلاندین ها نقش مهمی در ایمنی طیور دارد.
پروتئین :
رشد غدد تیموس و بورس سریعتر از رشد بدنی طیور می باشد. بنابراین مهم است که مقادیر کافی پروتئین به ویژه در طول فاز ابتدایی رشد در جیره
................
مکانیسم عملکرد سیستم ایمنی طیور
در صنعت طیور ناگزیر ازمحافظت پرندگان علیه طیف وسیعی از بیماریها می باشیم پاسخگویی به این سوال که چرا پرندگان قادر به محافظت از خود نیستند؟ آسان نبوده وباید ابتدا از پیچیدگی سیستم ایمنی طیور آگاهی یابیم .سیستم ایمنی جوجه شامل بوریس فابریسیوس ، تیموس ، مغز استخوان ، طحال ،غده هاردین ، لوزه های سکومی ، گره های لنفاوی اولیه می باشد
.............
مکانیزم های دفاعی در جوجه های گوشتی
محیط سالن در شرایط پرورش متراکم جوجه ها، همواره شامل طیف وسیعی از میکروارگانیزم هایی می باشد که بطور مستمر با سیستم ایمنی در حال رقابت هستند. بطور کلی عوامل بیماریزای مهاجم از طریق آنتی بادیهای مترشحه از نوتروفیلها و یا حاصل از میکروبهای غیرفعال و ضعیف شده(واکسنها) سرکوب شده و نهایتا این لاشه سلولی این مهاجمین از طریق عمل بیگانه خواری حذف می شوند.
............
بررسی پروتئین تام سرم
تست بررسی پروتئین تام پلاسما به منظور بررسی نسبت آلبومین به گلبولین کاربرد دارد. همانطور که میدانید پروتئین ها از اجزای مهم خون در بدن بوده که برای همه سلولها و بافت های بدن یک ماده حیاتی و مهم محسوب میشود. پروتئین های خون به ۲ دسته کلی آلبومین و گلبولین تقسیم میشوند. آلبومین ناقل بسیاری از مولکولهای کوچک در بدن میباشد ولی در عین حال مهم ترین وظیفه آن حفظ فشار اسمزی بدن است و گلوبولین ها شامل آلفا۱ ،آلفا۲ ،بتا و گاما گلبولینها میباشد.
...............
منابع
- مقدمه
چربیها و روغنها از دیر باز بعنوان یک ماده غذایی ارزشمند در تغذیه انسان ایفای نقش نمودهاند ، چربی یک منبع مهم تامین انرژی در بدن انسان است و در سلامت و بقای حیات نقش اساسی دارد. چربیها بعنوان یک ماده اصلی در غشای سلولی حضور دارند و ورود و خروج مواد به سلول را تنظیم می کنند (ترکی و همکاران، 1382).
در اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی، چربیها به مجموعه مواد غذایی قابل استفاده در صنعت خوراک دام افزوده شدند. تحقیقات اولیه نشان داد که چربیهای افزوده شده به خوراک گونههای مختلف حیوانات، بخوبی توسط آنها مورد استفاده واقع میشود و در بسیاری از موارد موجب بهبود عملکرد آنها میگردد. چربیها، استفاده از انرژی جیره را برای طیور بیش از آنچه انتظار میرود افزایش میدهند این اثر بنام اثر افزایشی انرژیزایی چربیها شناخته شده است که بواسطه چند عامل عمده مانند طولانیتر شدن زمان عبور غذا از دستگاه گوارش در اثر افزودن چربی و در نتیجه بهبود میزان هضم و جذب سایر مواد مغذی ، کمتر بودن اتلاف حرارتی جیره مکمل شده با چربی و در نتیجه استفاده بهتر از انرژی جیره و نیز افزایش جذب اسیدهای چرب به جهت مناسب شدن نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع حاصل میشود. چربیها علاوه بر داشتن مقدار زیادی انرژی ، موجب کاهش گرد و غبار ناشی از خوراک های آردی گردیده و افزایش مصرف آنرا موجب میشوند. با این وجود مزیت های افزودن چربی تنها زمانی مؤثر میباشد که سایر مواد مغذی جیره نسبت به سطح انرژی متوازن شوند. چربیها همچنین منبع اسیدهای چرب ضروری (لینولئیک و لینولنیک) برای طیور میباشد. چربی موجود در جیرهها سهم زیادی از انرژی مورد نیاز جوجههای گوشتی سریع الرشد را تامین مینمایند. تمایل برای فرمولاسیون جیره هایی با انرژی بالا در جوجههای مزبور باعث شده که سهم چربیها در جیره ها به بیش از 6 درصد افزایش یابد. چربی جیره ها همچنین اسیدهای چرب مورد نیاز برای سنتز غشای سلولی را فراهم میآورد(باکلی و همکاران[1]، 1987).
در سال های اخیر دانشمندان به اهمیت نوع چربی یا اسید چرب و مخصوصا منابع این اسیدها در روغن هایی مانند روغن ماهی در تغذیه طیور پی برده اند. اسید های چرب اعمال متعددی در بدن انجام می دهند که از مهم ترین آنها می توان به تولید انرژی و حضور در غشاء سلولی اشاره کرد که ماهیت آن را تحت تأثیر قرار داده که به نوبه خود فعالیت بیولوژیکی سلول را متأثر می سازد، بطوریکه درجه اشباعیت اسیدهای چرب و نسبت بین اسیدهای چرب غیراشباع در این راستا حائز اهمیت می باشد(نعمتی و همکاران، 1384).
- چربیها و روغنها
چربیها و روغنها از دیر باز بعنوان یک ماده غذایی ارزشمند در تغذیه انسان ایفای نقش نموده اند ، چربی یک منبع مهم تامین انرژی در بدن انسان است و در سلامت و بقای حیات نقش اساسی دارد. چربیها بعنوان یک ماده اصلی در غشای سلولی حضور دارند و ورود و خروج مواد به سلول را تنظیم می کنند ، همچنین از آنجاییکه بدن انسان از ساخت برخی اسیدهای چرب ضروری ناتوان است چربیها تامین آنها را به عهده دارند(نعمتی و همکاران، 1384).
جذب ویتامین های محلول در چربی ( A – D – E – K ) در حضور چربیها امکان پذیر است که دریافت ناکافی آنها مشکلاتی را برای سلامتی انسان ایجاد می کند ، بطوریکه وجود 10 % چربی در رژیم غذایی برای جذب ویتامین A موجود در مواد غیر چرب ضروری است و نیز چربیها منابع خوبی از ویتامین E و پیش سازهای ویتامین A ( کاروتن ) هستند چربیها و روغنها نسبت به مواد غذایی دیگر انرژی بیشتری تولید می کنند ، بطوریکه هر گرم چربی قادر است 9 کیلو کالری انرژی یعنی بیش از 2 برابر پروتئین و کربوهیدرات کالری ایجاد کند و بدین لحاظ بعنوان یک منبع مهم انرژی در بدن انسان است از آنجاییکه چربیها قادرند در حجم کم ذخیره شوند و نیز فرآیند تبدیل چربی ذخیره به انرژی مسیر کوتاهی نسبت به مواد دیگر طی می کند منبع خوبی برای ذخیره انرژی در بدن به حساب می آیند چربیها همچنین به عنوان پیش سازه های برخی هورمونها هستند و وجودشان برای ساختن آنها الزامی است (برو و لاتشاو[2]، 1985)
[1]- Bakely et al.
[2]- Brue and Latshaw